Om os

Om Raitex

 

Raitex blev i sin nuværende form etableret i 1968 af fabrikant Helge Leo Pedersen, men virksomheden har rødder helt tilbage til 1880, hvor fabrikantens hustru Birgitte Pedersens tipoldefar grundlagde firmaet med udgangspunkt i produktion af olietøj til fiskerne.

Helge Leo Pedersen beskæftigede sig i mange år med fabrikation af presenninger, forklæder til levnedsmiddelindustrien m.m. Men i 1994 ændrede billedet sig brat, da han blev stillet over for udfordringen: Kan du fremstille pude- og madrasbetræk i polyuretan i en kombination af syning og højfrekvenssvejsning? Forespørgslen kom fra Dan Foam ApS (www.tempur.dk) og skulle vise sig at blive startskuddet til en omfattende udvikling af Raitex.

”I første omgang påtog vi os opgaven at sy betræk for Dan Foam ApS (www.tempur.dk, red.), men det varede ikke længe, inden produktionen i Danmark ikke kunne følge med,” forklarer Helge Leo Pedersen. ”Så meget hurtigt begyndte vi at se os om efter aflastning. En aflastning – der grundet lave lønninger og driftsomkostninger – til at begynde med blev fundet i Polen, indtil vi i år 2000 etablerede eget datterselskab i det vestlige Ukraine. Her har vi i dag – udover syning – også fået tilført opgaver som møbelfabrikation, montage, pakning og kvalitetskontrol. Vi tilbyder vores knowhow til andre virksomheder, som i dag står i den situation, vi selv befandt os i for 20 år siden.”